På nätet har det skett en snabb utveckling gällande skraplotter. Idag går det att skrapa lotter på massvis av olika sajter. Vad som gör lotteri roligt är spänningen med de höga vinsterna. Man vet aldrig när det är ens egen tur att vinna stort.

Vilka lotter är bäst?

Ett tips är att välja lotter där vinsterna från lotteriverksamheten går till ett gott syfte. Ett exempel är lotterier som skänker vinst till katthem och ett annat exempel är lotterier som ger pengar till utsatta människor. Svenska kyrkan har till exempel sålt lotter för att en del av vinsten ska gå till välgörenhet åt behövande. Om vinsten går till något bra spelar det mindre roll om man vinner eller inte. På sätt och lottervis blir det ett underhållande och spännande sätt att ge till välgörenhet, där chansen fortfarande finns att själv vinna stort.

Bryr man sig mest om hög återbetalning till spelaren finns spelbolag på nätet som erbjuder väldigt fördelaktiga lotterispel. När bolagen är registrerade utomlands, till exempel på Malta, har de möjlighet att erbjuda skattefria vinster för svenska spelare. Det är förstås en stor fördel gentemot lotteriverksamhet som drivs i Sverige.

Hur vinner man på lotteri?

Allt handlar om slumpen. Sannolikheten att vinna ökar genom att köpa flera lotter, men allt beror på det aktuella spelet. Om en serie innehåller väldigt många lotter går det inte att vara säker på en större vinst bara för att man köper många. En bättre strategi brukar vara att sprida ut sitt lotterispelande och använda sig av flera spelbolag. Charmen med lotteri är att en enda lott ibland räcker för en rejäl vinst. Oftast är det smartare att sprida ut sitt spel över tid och över flera lotterier snarare än att satsa allt på ett kort.

Skraplotter är extra spännande, särskilt lotter av typ där man ska få tre lika av en viss symbol. Har man redan skrapat fram två symboler för en miljonvinst på en lott är det en adrenalinkick att skrapa de återstående rutorna. En vacker dag kanske miljonvinsten kommer.